Mariestad 2017

Berättelse från Mariestad 2017

Canvac Arena Mariestad 20 17-07-01

Vädret var strålande när vi äntrade Canvac Arena kl 09:00 på lördagmorgonen.

Några av åkarna satt och fikade i skugga, la upp taktik och planerade dagens åk.

Det var 21 stycken åkare som väntade på att få dra igång årets oldboysträff! Det var några ny ansikten för året, några gamla rävar och alla var självklart lika välkomna för att ”trö” några varv på banan.

Det är ju inget som går upp emot den härliga doft som sprider sig från depån när det gasas och varmkörs. Det är något speciellt med doften av metanol!

Skinnställ och hjälm åkte på åsså far de första ut för att känna på underlaget för några varvs köra.

Banan var fint preparerad , alla körde efter egen förmåga så sjukvårdarna fick bara stå och sola sig, inte ens ett litet plåster fick utdelas!

Med jämna mellanrum tog sig vattenbilen och sladdtraktorn några varv för att bättra på banan ytterligare. Det såg ut som om alla trivdes, de som inte hade egna hojar och körde var med och skruvade lite här och gasade lite där, allt för att få in speedwaykänslan!

Lunchen bestod i köttfärslimpa med potatis och sås, och det smakade gudomligt gott efter alla varv som körts.

Efter lunchen skulle regularitetskörningen ta vid, och tyvärr kom den igång lite sent, då det var krångel med startbanden. Tillslut kom det överens om att det blev start med flagga istället.

Den som körde mest ”pricksäkert” var nr. 177, Robert Andersson, som gratulerades vid dagens slut med en pokal. Mellan hans tider skilde det bara 0,3 sekunder! Det kallas precision, mycket imponerande!

Tyvärr va det några åkare som bara kunde köra något varv, innan deras cyklar gick sönder, men å andra sidan får de åka hem och hålla på med det som de älskar: meka hoj!

Sven Martinsson och hans töser tacka för god uppslutning och trevliga samtal och önskar alla välkomna tillbaka nästa år!

Resultatlistan