Rapport Mariestad 6 juli 2019

Old Boysträff i Maristad 20 190706

Ett regntungt Kristinehamn lämnad Martin och hans töser för att bege sig ner till Mariestad, för den årliga Old Boysträffen.  Hur skulle det här bli? Regn I Mariestad? Ja, det var ju utlovat skurar fram på eftermiddagen. 

Med erfarenheten från alla andra år, om att det kommer att komma ett gäng glada entusiaster för att lukta på metanol, skruv på skruvar och tala gamla och nya minnen såg vi alla fram emot denna dag.

Vädret sprack upp ju närmare Mariestads motorbana vi kom, det här såg lovande ut! Som vanligt var där lite vind, men inget som störde värst mycket. Som vanligt hade några grannar från landet i väster redan kommit till stadion och övernattat en natt, troligen för att vara först på banan!

Dagen började som alltid med ett ”välkommen-hit-tal” och med kaffe och ostmacka. Otåligt kastade deltagarna i sig koppen, för nu skulle de ut och åka. Då vi nu varit med i ”några år” börjar vi känna igen en del ansikten, och definitivt var åkarna som vanligt hungriga på att sladda runt! Förmiddagen avlöpte ”lugnt och stilla”, och då menas det med att sjukvårdarna inte behövde göra så stora insatser, utan fick stå å bättre på solbrännan. Det var bara en herre som trillade på hojen och gjorde ett snyggt pirruettspår i gruset. ”Ja, det sista man släpper är ju styret” fick vi som svar då vi påpekade att han gjort ett fint mönster i banan!

Klockan 12 va det ett break för mat. Som vanligt intogs god man från köket. Detta år blev vi bjudna på lasagne, grönsallat, bröd ost och smör. Alla åt med god aptit!

Eftermiddagen ägnades åt regularitetskörning. I år va det så otroligt jämt, så mellan tredje och första plats skilde det bara några tiondelar… Segern togs hem av Andres Broo, som ”missade” sin första tid med 11 hundradelera, imponerande!

Enligt de flesta som körde var det en bra och fin preparerad bana i år och det tackar vi för, att andra eldsjälar lagt ner mycket arbete på att göra banan i så bra skick.

Sven Martinsson med döttrar tackar även för detta år! Vi är så glada att så många vill vara med i Mariestad, för inte är det en riktig sommar om vi inte får bege oss ner till Mariestad för Old boys träff och träffa alla härliga människor och lukta på metanol!

P.S. regnet kom aldrig och det visste vi ju, för det regnar ju aldrig när Old boysträffen är.. D.S