Rapport Mariestad 30 juni 2018

Då var det återigen dags för årets oldboysträff, ett glatt återkommande evenemang i Mariestad.

Till årets sammankoms var det 22 anmälda och när vi var på plats på speedwaybanan tillkom några, samtidigt som några fallit bort på vägen. Men det var 24 fartdårar som kom till start!

Någon gemensam kopp med fralla hanns inte med, åkarna var ivriga att ge sig ut på banan, de gick nog igång på den härliga doften av Metanol som spred sig över Grevby.

Solen sken, en lite svalkande vind blåste, men det tyckte nog de skinnklädda gubbarna var skönt, annars hade de nog fått värmeslag…

Det var speedwayåkare från Sveriges alla hörn och lite impade blev vi av att vi hade 4 långväga gäster, från Östersund och från Skåne! Även en deltagare från grannlandet i väster! Kul tycker vi!

Förmiddagen flöt på, det mekades, smörjdes, gasades och kördes  runt, runt, rund, varv efter varv efter varv… Som vanlig förvånas man över, att det är ”gubbar” som kör hojarna, för ibland går det fort, väldigt fort… Ingen drullade omkring, så sjukvårdarna kunde bättrade på solbrännan , under hela dagen!

När vattenbilen fick ett haveri bjöd damerna i restaurangen på en mycket god kasslergratäng med sallad och hårt bröd! Alla avnjöt maten, samtidigt som tips, råd och diskussioner runt hojar och åkning delades!

På eftermiddagen va det dags för regularitetskörning. Fast att det inte är någon tävling mellan man och man, kan man tro att det är det, för tävlingsjävlarna vaknar till när det skådas ett vitt snöre som ”floppar” upp vid start!

Den som hade mest koll på tiden på de två åken var Kurt Linusson som med en sån otrolig precision  bara hade 0,01 sekunds differens. Mycket skickligt, hatten av!

Dagen avslutades med en kopp kaffe,  kakor och prisutdelning.

 En trevlig dag har avnjutits och Sven och hans töser tackar för årets träff och hoppas på återseende nästa år!

Ha en fortsatt trevlig sommar!