IS-SPEEDWAY

Tips - frågor och annat som handlar om tekniken och maskinerna
HASSE

Re: IS-SPEEDWAY

Inlägg av HASSE » 25 dec 2009, 09:26

God fortsättning på Julen !
Hörde en bra "grej" om skruvar i däck...oavsett om du skruvar inifrån eller utifrån så skall du värma upp skruven i samband med montering (alla sätt bra utom de dåliga) så får du en VULK-efekt mellan skruv och däck.

OBS tipset fick jag av en som "vet och kann"

widén
Inlägg: 6
Blev medlem: 23 aug 2011, 00:04

Re: IS-SPEEDWAY

Inlägg av widén » 14 sep 2012, 00:03

Köp färdiga däck med "finndubb" avsedda för enklare isbana de finns i 19 tum. Ring upp någon av "eliten" i denna gren och be att få köpa begagnat eller till och med få använda däck. De är ej heller dyra att köpa nya. Det finns också extra tjocka innerslangar att sätta i. Ta och ring upp ex Harald Svanberg i Östhammar eller Anders Jansson i Skutskär de kan allt och kan länka dig vidare. Fram..Kör plåtskruv inifrån och sånt där mountinbike bike däck som kappa. Mvh Anders Widén Arboga

Roland
Inlägg: 16
Blev medlem: 08 maj 2012, 10:52
Medlemsnummer: 1

Re: IS-SPEEDWAY

Inlägg av Roland » 18 mar 2019, 14:34

Angående däck och dubb för vinterspeedway så har vi på RatRacer provat och kommit fram till att KoldKutters dubb med mutter och bricka på insidan fungerar bäst, vi kör med 5 mm utstick och då får du ett relativt snällt däck som fungerar i många år!
Plåtskruv fungerar dåligt i bakdäcket på grund av att dom viker sig och fästet förändrar sig! Kolla på Facebook, sök på Vinterspeedway så kan du få lite input angående däck för vinterspeedway!
Mvh Roland

Skriv svar